luni, 9 martie 2015

112 - Ambulanta dinaintea mortii....

  Pana acum am chemat Salvarea doar pentru mama mea, si asta a fost prin 2002. Stiam de pe vremea lui Ceausescu ce inseamna ambulanta de stat, asa ca am sunat  doar la cele private - SOS Ambulance Emergency i-a salvat ei viata atunci..

Zilele trecute am avut pentru prima data si noi nevoie de o ambulanta pentru B. Baietelul a facut febra mare, 40 grd, niciun simptom in plus. Cum de 2 ani n-a mai fost la medic, ca n-a fost nevoie, si intrasem intr-o oaresce relaxare, confruntata brusc cu asa o stare extrema am intrat in panica.



Dr. Giosanu, pediatrul lui, nu mai e la Medlife, stiam asta, dar nu si unde pot sa-l gasesc, asa ca.... am sunat la 112. Sa chem Salvarea. Stiam de la dr Giosanu ca daca febra e mare, peste 39, copilul NU trebuie scos din casa. Il imbraci, se incinge, pericol. Se administreaza protocolul clasic de tratament pentru febra, impachetari, se cheama ambulanta, spital.

Asadar, sun la 112. Tipa de la call-center  ma redirectioneaza spre ambulanta si eu debitez plina de speranta: Am nevoie urgent de o ambulata, baietelul meu de 7 ani are febra mare si nu pot sa o cobor!!! Diaree, bla, bla...? Nu, raspund eu. Bine, va trimitem ambulanta. Si, in cat timp ajunge, intreb eu ca proasta aia care are o urgenta. DE UNDE SA STIU EU CAND AJUNGE, CA NU EU CONDUC AMBULANTA!!!!, imi suna maxim in urechi raspunsul operatoarei de la Salvare.
PAI, CAND AJUNGE, APROXIMATIV, CA NU-I COBOARA FEBRA DELOC!!!!, zbier si eu in replica.

Eh, nesimtita aia imi inchide telefonul , nici mai multi nici mai putin, si, ca sa fie limpede treaba imi mai restrictioneaza si apelul catre 112. Adica, sa fie clar cine e sefu'... In cateva secunde ma mobilizez, imi dau seama ca nimic nu s-a schimbat din 1989. Tot in transee suntem.  Iau copilul si il bag sub dus, ii spun : Pui mic, suntem pe cont propriu, nu stim cand vine salvarea, trebuie sa scadem febra cu apa rece... In timp ce Mircea il tinea sub jetul dusului, noroc ca baietelul e obisnuit cu  bazinul de inot!!! - eu incep sa baleiez netu' in cautare de ambulante private.

PULS imi spune din prima ca vine in 2h, si justifica: Cand avem urgente mari si noi apelam la 112!! Suna prost, deja... Multe numere de pe net suna in gol, iar la o ambulanta aflu ca vine doar daca suntem abonati...!

Ma duc in baie, scot copilul de sub dus si ii iau temperatura... 39.8...
Continui sa sun. Ajung la BGS  si mi se spune ca ambulanta vine imediat, pornire de la Piata Unirii. In 20' suna interfonul. Amigdalita acuta, diagnostic nou pentru noi. Cost ambulanta privata: 280,00 lei.
Noi pentru ce platim impozite, ma intreb cam aiurea la un moment dat?!

Dupa 2,30h suna la interfon si ambulanta de stat, 112 adica... Le spun frumos ca am apelat la o ambulanta privata fiindca nu am avut de ales. Au tipat la dvs??!!! Vaaai, ce urat!!!! La urma urmei ati sunat ca aveati nevoie , nu de placere...!! Noi chiar am venit cat am putut de repede cand am vazut ca e vorba de un copil....!!!!!
Semnez in fisa lor de pontare, sa nu creada nimeni la o adica ca n-au venit...!

Odata trecut momentul dificil incep sa ma gandesc...! Ce s-or fi mirat unii atata ca SMURD a ajuns in Apuseni la 4-6h de la prabusirea avionului?! Sau pe lacul ala din Constanta...!! Pai, daca in Bucuresti, in centru, au avut nevoie de 2,30h sa raspunda la un apel... ce poti sa mai speri?!

112, telefonul pe care il dai inainte sa mori, cam asa e serviciul de urgenta de la noi...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu