duminică, 29 decembrie 2013

O invatatoare din Bucuresti filmata in timp ce le cerea bani parintilor pentru cadouri - "Astea-s cadourile voastre?!?"



Scoala nr 10 "Maria Rosetti", Bucuresti, invatatoare: Dana Blandu.

"Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ!"


"Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la patru oameni. Şi am întrebat cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?", le reproşează învăţătoarea Dana Blandu părinţilor.

Tot invatatoarea Dana Blandu catre parinti: "Copiii voştri însă o să fie, în schimb, nişte săraci în suflet! Pentru că i-am văzut cum doreau să se ducă să ofere".

 Înrebată de un părinte de ce trebuie să dea bani pentru bibliotecară şi pentru informatică, învăţătoarea îi răspunde: "Pentru că este în comunitate, doamnă".

 

Cine e Dana Blandu?

 

Dana Blandu (foto: Google)
Invăţătoarea de la Şcoala nr. 10 reclamată la Parchet pentru că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri deţine, împreună cu un alt cadru didactic, o şcoală primară cu after school, care are două sedii în zone rezidenţiale ale Capitalei. Dana Blându a deschis, împreună cu o altă învăţătoare, Gina Stefanoaia, şcoala primară privată "Şcolar AS", care are două sedii, în Băneasa şi Pipera, oferind şi servicii de after school, tabere şi petreceri pentru elevi, după cum se precizează pe site-ul şcolii.
Tot pe site-ul şcolii private se precizează că aceasta are ca parteneri cadre didactice de la mai multe şcoli şi licee bucureştene, inclusiv de la Şcoala nr. 10.(Mediafax)

Si ia uite ce frumos povestea invatatoarea noastra, prin 2012, pentru Jurnalul National, proiectul ei privat. Sub titlul "O viata in slujba elevilor" aflam cum vede Dana Blandu procesul educational atunci cand o intreaba presa.

La "Scolar As" toti copii ies supermani...
Un invatator cu aproape 30 de ani de experienta, precum Dana Blandu, stie foarte bine ca un elev trebuie sa se simta bine la scoala, sa se incadreze in programul de studiu, dezvoltandu-si deprinderi cu munca independenta, ca trebuie sa fie invatat cum sa invete, sa inceapa cu tema orala, tema povestita, tema invatata si abia la sfarsit sa ajunga la tema scrisa. "Nimic nu se termina fara autocorectare, urmata de o discutie in care noi verificam si intrebam ce parere au despre tema lor. Din 2008, centrele noastre educationale isi deschid portile catre intreaga comunitate. Fie ca este sau nu inscris la Scolar As, orice copil este binevenit sa participe la cursuri. Am adus servicii ale liderilor in educatia pentru copii si am avut in fiecare an oferte variate. Si pentru ca primii pasi erau parcursi si am demonstrat ca am reusit, am ales ca in 2010 sa pregatim deschiderea scolii private", mai spune invatatoarea. 
      Scoala primara ale carei baze le-a pus Dana Blandu si-a deschis portile in anul 2011, fiind autorizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in octombrie 2010. Procesul instructiv educativ se desfasoara pe baza curriculumului national, numarul de copii la clasa nu este mai mare de 15, iar copiii beneficiaza de tot ceea ce le trebuie unor cetateni ai UE. "Mai presus de toate acestea sunt nevoile pe care elevii din ziua de astazi le au: sa fie ascultati, intelesi, sa se simta confortabil, sa negocieze, sa se exprime, sa se joace, sa fie respectati, sa fie valorizati si sa aiba succes. In acest fel vor fi autonomi, independenti, creativi, armoniosi, cu stima de sine, se vor adapta cu usurinta schimbarilor, iar gestionarea corecta a emotiilor va face ca invatarea sa fie o placere", explica Dana Blandu.

Frumos, nu?

http://m.jurnalul.ro/stiri/observator/o-viata-in-slujba-elevilor-623738.html

http://stirile.rol.ro/Afacerea-centrelor-after-school-profitabila-atat-pentru-investitori-cat-mai-ales-pentru-parinti-25654.html

 http://www.copiisimamici.ro/articole/3034/ziua-portilor-deschise-la-scolar-as/print

Cine mai preda la "Scolar As"

Potrivit paginii publice de Facebook "Scolar As", profesorii care predau aici sunt tot de la stat, iar drept garantie a seriozitatii sunt numite si unitatile de invatamant pe  care acestia le reprezinta in fapt oficial.

Asadar, sub slogan-ul "Copiii merg cu mult drag la scoala datorita lor!", "Scolar As" se recomanda cu cadre didactice din urmatoarele institutii: Liceul Nicolae Iorga, Liceul Alexandru Vlahuta, Liceul Jean Monnet, Scoala Nr.7, Scoala Nr.10, Scoala Nr.11, Scoala Nr.12, Scoala Nr.17, Scoala Nr.24, Scoala Nr.27, Scoala Nr.45, Scoala Nr.190.

In plus...


Pe pagina de FB  "Scolar As" sunt prezentate amplu, cu imagini, avantajele acestei scoli private. De la menu-uri simpatice cu sandwich-uri figurina, la sporturi, cursuri de sah, teatru, arte plastice, tabere tematice.
Oare cati parinti au cazut in plasa tesuta fin de advertiserii care au promovat "Scolar As"?
Multi, sigur multi.

Galeria foto Facebook  de la "Scolar As"









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu