miercuri, 15 august 2012

Downton Abbey - un serial de exceptie!


 Un serial pe care nu trebuie sa-l pierdeti! Eu l-am vazut la foc automat pe www.vplay.ro si de-abia astept seria a 3-a!
O observatie totusi: episodul pe care Vplay l-a prezentat in sezonul 0 ca episod-pilot  este de fapt ultimul din serie, incheie cele 2 sezoane, si se numeste: 'Christmas Special 2011". Asadar, daca urmariti serialul pe VPlay incepeti cu sezonul 1, pe www.990.ro ordinea este cea fireasca.



Actiunea se petrece pe domeniul Downtown Abbey, in castelul din tinutul Yorkshire al Contelui si Contesei de Grantham si urmareste viata aristocratica a familiei Crawley si a servitorilor sai in timpul domniei regelui George al V-lea.
Downtown Abbey  a fost creat si scris (alaturi de Shelagh Stephenson si Tina Pepler) de Julian Fellowes si a avut premiera pe 26 septembrie 2010. Rating-ul a fost extrem de mare atat in Marea Britanie cat si in SUA, prima serie obtinand mai multe premii si nominalizari.
Seria a doua a avut premiera in toamna anului 2011, iar pe 3 noiembrie 2011 s-a confirmat aparitia celei de-a treia serii ce va fi difuzata incepand cu luna septembrie 2012.
Downton Abbey este un serial britanic produs de compania media britanica Carnival Films pentru postul ITV.

       

3 comentarii:

  1. Am vazut si eu primele doua serii de curand, nu pe vplay, ca inca nu-si revenise.
    E un film bun, dar eu sincer prefer The Borgias pe care tot recent l-am vazut. Deh, gusturi!:) Oricum astept cu interes si seria a treia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac mult filmele despre sec XIX- inceput de secol XX, ma relaxeaza. O eleganta care azi nu mai exista si de care mie mi-e foarte dor!
    In Downtown Abbey am observat insa pentru prima data cum functiona corpul servitorilor, ca o veritabila corporatie de astazi! Se vede ca la englezi n-a existat sclavie/iobagie si mereu taranii au avut pamant, au fost platiti pentru munca sau produse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vremuri in care exista onoare, respect, statut, eleganta. E placut sa vezi pe ecran si altceva decat violenta si haine cat mai putine.

      Ștergere