marți, 19 iunie 2012

"Motanul Incaltat" la Teatrul Arca

Inca un spectacol excelent pentru copii, "Motanul Incaltat", pe La Scena.
Dinamic, plin de umor si de momente in care copiii au fost chemati sa participe alaturi de actori. Picii s-au distrat extraordinar! Tineti minte cand regele se plimba cu caleasca si intreba: Ale cui sunt pamanturile acestea? Dar padurea? Ei, la indemnul 'povestitoarei' (Claudia Croitoru), copiii au fost spice de grau, copaci...ce sa zic: Credeti ca fara ei regele ar fi stiut ca totul apartine Marchizului de Carabas?! Nuuuu, va spun eu asta.... Picii s-au ridicat in picioare, s-au leganat ca spicele de grau, ca niste copaci si au zis: Totul apartine Marchizului de Carabas! Si regele a fost uimit si bucuros, ce nobil era in regatul lui si el nu stia, iar fara picii din sala nici ca afla!!
Si Marchizul de Carabas, ce facea el...paaai, ce-i spunea istetul motan, normal! Motanul Incaltat  (Smaranda Gabudeanu, "PUCK" al lui B...) a construit toata povestea, in final l-a pacalit si pe fiorosul Capcaun si l-a papat, pentru ca, nu-i asa: puternic este cel mai inteligent, chiar daca e mai mic! :)


Imagini din spectacol

Si frumos de tot a fost dansul actorilor din final , scotian cred, la care am crezut pentru o clipa ca vor fi chemati si picii din sala...si ei, zau asa, chiar erau pregatiti, macar pentru o zbenguiala de final! :)

Castelul "Motanului Incaltat' chiar exista...

"Château du Chat Botté" (foto - Simona Haliga)
In Franta, normal, si chiar a a apartinut o perioada Marchizului de Carabas! Am aflat si eu de la Simona Haliga, care mi-a dat si site-ul povestii adevarate a castelului de poveste: "Chateau Crazannes".
"Son surnom de " Château du Chat Botté " remonte au XVIIe siècle, quand il fut la propriété du vrai Marquis de Carabas dont s'inspira Charles Perrault pour écrire son célèbre conte !"

                                      Ei, nu-i asa ca-i frumos?! :)

Un comentariu: