joi, 15 septembrie 2011

Cursurile FasTracKids

Slabe, foarte slabe!
Dorind sa-i ofer o alternativa educationala lui Bobby, in afara gradinitei la care nu l-as mai duce de maine daca ar fi dupa mine (L.E. - l-am retras dupa nici o luna, pana la urma), am incercat cursurile Core de la FTK - 2 ore pe saptamana, prima sedinta gratuita.
Am fost ieri de la 17.30.
Cum nu aveau instalate camere video ca sa putem urmari pe-un monitor cursul, m-am asezat frumos afara, langa fereastra, profitand de faptul ca sala era la parter. Foarte dezamagita am fost! Trainerul a prezentat la inceput ceva pe un videoproiector (n-am auzit bine ca treceau masini) dupa care a pus copiii sa se identifice cu un animal. Bobby a decis ca e un tigru, motiv pentru care a fost pus sa coloreze unul. Nu stiu ce-o fi mazgalit baiatul meu pe acolo, ca acasa a reusit pana acum doar sa rupa creioanele cerate, sa infunde varfurile de la carioci si sa desurubeze flipcharterul, dar a anuntat plin de mandrie ca a terminat.
Dupa acest moment auzeam cu frecventa unui semnal Morse: Bobby stai pe scaun! Bobby daca vrei sa vorbesti ridica manuta! Bobby hai sa ascultam ce au si ceilalti copii (vreo 4) de spus!
Mai apoi trainerul a inceput sa foloseasca termeni ca 'personaje" si inca unul cam prea nepotrivit la varsta micutilor din sala. Ulterior am aflat ca am fost la modulul "Arte", ce chestie, nici nu mi-am dat seama!!
Pe scurt: cursul nu a avut ritm, n-am detectat nici un zig-zag educational, si dupa o jumatate de ora am inceput eu sa ma uit la ceas. Trainerul a mai avut o tentativa de a stimula copii alergandu-i in jurul mesei ca "vine taurul din poza si hai sa ne ascundem". Au facut o tura, dupa care se pare ca s-au simtit toti la adapost.
O mica pauza cu apa si biscuiti si hai de la capat. La fel de tern. Copiii nu aveau voie sa vorbeasca neintrebati, sa interactioneze intre ei, sa se ridice de pe scaunele.
Cam dupa vreo 10 minute l-am auzit pe al meu copil: "Eu ma plictisesc! Unde e mama mea? Vreau s-o chemi!" Mi-am parasit postul de observatie si am rugat-o pe tipa de la receptie sa-l scoata pe Bobby din clasa. Evident, nu l-am inscris.
Cam asta a fost experienta noastra cu FTK.

Ce este FasTracKids?


M-am uitat mai atent pe net si am gasit site-ul lor. Asa cum am presupus, FasTrackids nu e un concept educational al vreunui pedagog de renume, pe site nici macar nu se dau numele celor care au pornit afacerea.
O idee americana, "education bussines", "a top of franchising organisation", cu francize in : Mexic, Malaiezia, Singapore, Venezuela, Turcia, Romania. Sediul central e in Denver, USA.

http://www.fastrackids.com/history

3 comentarii:

  1. "interesanta" perspectiva. pe mine m-au enervat inca dinainte de a avea vre-un contact direct cu ei. m-am inscris online de 2 ori pana acum si nu m-au sunat inapoi nici pana n ziua de azi (prima inscriere am facut-oi acum un an) :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine la inceput m-au atras foarte mult, dar mi-a dat putin de gandit faptul ca mereu au locuri libere. Chiar si pe parcursul anului. In plus, multe persoane la care m-as fi asteptat sa aleaga FTK pentru copiii lor s-au orientat din start catre alte gradinite/cursuri.
    Cursul la care a participat Bobby nu avea nimic din "zig-zag-ul educational" de care vorbesc ei, a fost pur si simplu o discutie intre trainer si copii care a durat prea mult. Sa fim seriosi, un copil de 3,5 ani nu poate sa fie atent 2 ore! In plus, nici videoproiectorul nu cred ca e benefic la varsta asta - jocul de imagini, culorile etc, il obosesc si il distrag pe cel mic.
    Suna-i si du-te la o lectie gratuita, sunt curioasa ce impresie iti fac. Dar nu stiu daca o sa ai fereastra aia de la parter de care am "beneficiat" eu la sediul din Floreasca..:)) Foarte utila!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    De mult caut niste comentarii pertinente vis-a-vis de cursurile ftk. Am fost la o ora gratuita sa vad despre ce este vorba. Fetele de acolo sunt ff binr instruite sa vorbeasca frumos si sa te atraga. A venit si momentul cand a intrat baiatul meu. Cand ce sa vezi? au intrat 3 instructoare la 5 copii pentru ca printre copii erau 1-2 cu probleme de comportament. Ca sa nu mai zic ca nu am avut tv sa vadem si noi cum decurge lectia. Mai pe scurt se sta afara cat timp are loc sedinta test. Pai si eu de unde sa stiu ce se intampla? Intre timp auzeam numai tipete, tropaieli, oracaieli care nu erau ale copilului meu. Si ce eram sa fac. As fi plecat dar trebuia sa astept sa se termine lectia. Pe scurt este un program pentru parintii care nu au timp si nici chef sa-si educe copii acasa. Eu cand mi-am vazut baiatul cum alerga si tipa am zis ca nu e al meu. Si ce sa fac sa il duc doar de fite? Nu se merita. Daca vrei mai bine il duci la o piesa de teatru, la un muzeu, la o gradina zoo, la cusuri speciale de engleza. Copilul trebuie sa se invete sa studieze singur si nu sa primeasca totul pe tava.

    RăspundețiȘtergere