marți, 20 iulie 2010

Elena Udrea si pantofii cu toc



Mereu m-a relaxat detasarea cu care ziaristii straini scriu despre Romania! Dar comentariul lui Joan Smith din Independent on Sunday a depasit orice asteptare as fi avut eu pe scala optimismului....

Deci: "Pana saptamana trecuta nici macar nu auzisem vreodata de Elena Udrea, dar acum as vrea sa o imbratisez", isi incepe articolul Joan Smith, care explica apoi ca "doamna Udrea este ministrul Turismului in Romania, unde au avut loc inundatii masive, si a mers in localitatea afectata Saucesti cu 20 de tone de ajutoare... si cutii de pantofi cu toc".


"A adus de asemenea si ciocolata, lucru ce m-a facut s-o simpatizez si mai mult. Sper sa intalnesc pe cineva ca ea, daca voi fi vreodata afectata de un dezastru natural", afirma jurnalista.
Smith noteaza ca "fara indoiala, gestul doamnei Udrea a fost urmat de un val de critici", dar, in opinia sa, ministrul a aratat "o intelegere superioara a naturii umane".

"Cand se intampla lucruri ingrozitoare, oamenii isi pierd temporar perspectiva viitorului. O pereche frumoasa de pantofi nu aminteste numai de o alta lume, ci este o promisiune ca va veni un moment cand vei apartine din nou acelei lumi", explica ea.

Am incercat sa estimez cu putina statistica pe care o stiu ce sanse as avea sa ma bucur de o pereche de pantofi cu toc daca mi-as pierde casa, dar n-am reusit sa depasesc procentul 0,000000000000....%....poate niste Prozac era mai bun?!

Sigur o veste proasta este ca de acum suntem obligati sa ne asiguram locuintele. Mai multe guverne au incercat manevra asta, societatile de asigurari s-au opus sistematic cunoscut fiind faptul ca singurul scop este directionarea sumelor catre cei afectati de inundatii, fapt comun intr-o Romanie care isi gaseste mereu salvarea in biruri, biruri si iar....biruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu